Ana içeriğe atla

OGS NEDİR?

OGS Nasıl alabilirim, OGS Bakiyem var mı?, OGS Sorgulamasını nasıl yapabilirim?, OGS Bakiyesi veya yükleme gibi pek çok konuda yardım alınabileceği 0888 233 00 55 nolu servis hattını arayarak detaylı bilgi alabilmeniz mümkündür.


OGS NEDİR?
Açılımı Otomatik Geçiş Sistemi olan OGS, trafik gişe sistemlerinden birisidir. Genel olarak köprü ve otoyollar üzerinde kullanılmakta olan ücretli geçiş sistemlerini beklemeden geçebilme adına tasarlanmış ve geliştirilmiş ileri teknoloji sistemini kullanan bir yazılım biçimidir. Her bir aracın ön canıma yapıştırılan aparat cihazı sayesinde okunma işlemini tamamlanan ve ön yükleme yerlerinden, gişelerden beklemeden geçebilmek adına tasarlanmış yazılımdır. Bu geçişler otomatik okuyucular aracılığı ile tamamlanırken, geçiş sisteminde ücret tahsis edilmektedir.


OGS AVANTAJLARI NELERDİR?
OGS – Otomatik Geçiş Sistemini kullanan sürücülerin, cezalı geçiş süresine takılmadığı süre içerisinde, her gişe geçiş sisteminde %20 indirimli olarak yararlanarak seyir işlemini gerçekleştirebiliyorsunuz. Gişelerde durma kalkma problemlerini ortadan kaldıran, yoğun trafik sıkışıklığına maruz kalmadan kolay ve hızlı bir şekilde geçişe olanak tanıyor.
Motorsikletler haricinde, bütün araçların OGS sistemine geçme imkanı mevcuttur. Peki bu işlem için herhangi bir evrak oluşturuluyor mu?
Banka üzerinden mevcut cihazınıza bakiye yüklemesi yaparak gişe üzerinden geçişinizi sağlayabilirsiniz. Alacağınız dekontlar ise evrak niteliğinde değer kazanmaktadır. Gişeler üzerinde geçiş yaparken, ücretin ödendiğine dair herhangi bir evrak ve benzeri evrak verilmemektedir. Amacı oluşabilecek trafik yoğunluğunu minimize etmek, sağlamış olduğu kolaylıklarla bekleme yapmadan sorunsuz bir şekilde yolunuza devam etmenizi sağlayan bir yazılım sistemidir. Nitekim önceki dönemlerde bu gişeler üzerinde yoğunlaşan trafik üzerinde maruz kalan kişiler OGS ve HGS sistemini daha iyi anlayan bilinçli kullanıcılardır.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HGS Hatalı Geçiş

Kural gereği HGS – Hızlı Geçiş Sistemi ve OGS – Otomatik Geçiş Sistemi plakaya tanımlansalar bile başka araca ait olan HGS veya OGS kartını kullanmak cezaya sebebiyet veya suç teşkil etmemektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, her iki aracında sınıflarının da aynı olması gerekiyor. Yani ruhsata otobüs olarak geçmiş olan bir araç, otomobile ait olan HGS ve OGS’yi kullanması durumunda ceza yiyebilir. Bir diğer önemli konu ise, başka araca ait HGS / OGS kullanmak, sistem üzerinde yer alan plakanın okumaması durumu içerisinde, plakaya ait hesap bulunmadığından kaçak geçiş yapma işlemi görülür ve 15 gün içerisinde geçiş ücretinin ödenmemesi durumunda, girdiğiniz yerden en uzak bölge tutarının on katı fazlasıyla cezai işlem uygulanır. Kaçak Geçiş Cezasında İndirim Olur mu? Bu durum karşısında hemen üzülme ya da sinirlenmenize gerek yoktur. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurularak hazırlanmış olan kanun üzerinde, kartında ki bakiye durumundan haberi olmayan veya bilmeyerek te ol

HGS Etiketi Nasıl Alınır ?

Ücretli geçiş alanlarında araç trafiğini hafifleten bir sistem olarak sürücülerin konforlu bir sürüş keyfi için tercih ettikleri hızlı geçiş sistemi yol ücreti ödemesinin otomatik olarak bir çipin okunmasıyla gerçekleştirmektedir. Bu sayede ücretli geçiş alanlarında sürücüler bekleme yapmadan araçlarını kullanarak rahatlıkla geçiş yapabilmektedir. Aracınızı yeni aldığınızda veya aracınızı satıp başka bir araç almayı düşündüğünüzde hgs nasıl alınır bilmiyorsanız internet üzerinden yalnızca birkaç dakikalık küçük bir araştırma ile sorunuzun cevabını net bir şekilde bulabilirsiniz. Karayolları giriş ve çıkışlarında bulunan Ptt noktalarında ve Türkiye’nin her yerindeki ptt şubelerinde hgs almanız mümkün. Ayrıca hgs nasıl alınır sorusunun bir diğer yanıtı da bankalardır. Hgsye ücretsiz sahip olmak istediğinizde bankaların müşterilerine sunduğu ayrıcalıkla avantajlardan faydalanabilirsiniz. Hesabınız olan banka ile iletişime geçerek hızlı geçiş sistemi için kart sahibi olmanız mümkün. Bankad