Ana içeriğe atla

HGS Etiketi Nasıl Alınır ?

Ücretli geçiş alanlarında araç trafiğini hafifleten bir sistem olarak sürücülerin konforlu bir sürüş keyfi için tercih ettikleri hızlı geçiş sistemi yol ücreti ödemesinin otomatik olarak bir çipin okunmasıyla gerçekleştirmektedir. Bu sayede ücretli geçiş alanlarında sürücüler bekleme yapmadan araçlarını kullanarak rahatlıkla geçiş yapabilmektedir. Aracınızı yeni aldığınızda veya aracınızı satıp başka bir araç almayı düşündüğünüzde hgs nasıl alınır bilmiyorsanız internet üzerinden yalnızca birkaç dakikalık küçük bir araştırma ile sorunuzun cevabını net bir şekilde bulabilirsiniz.
Karayolları giriş ve çıkışlarında bulunan Ptt noktalarında ve Türkiye’nin her yerindeki ptt şubelerinde hgs almanız mümkün. Ayrıca hgs nasıl alınır sorusunun bir diğer yanıtı da bankalardır. Hgsye ücretsiz sahip olmak istediğinizde bankaların müşterilerine sunduğu ayrıcalıkla avantajlardan faydalanabilirsiniz. Hesabınız olan banka ile iletişime geçerek hızlı geçiş sistemi için kart sahibi olmanız mümkün. Bankadan hgs’yi aldığınızda pek çok bankanın müşterilerine sunduğu avantajlı hizmetlerde bakiye yükleme işlemleriyle de zamanınızı harcamaya gerek kalmıyor. Belirlenen limitte hesabınıza kredi kartınızdan veya vadesiz hesabınızdan otomatik olarak dolum yapılabilmektedir.

Hgs almak kadar bakiye yüklemenin de kolay ve pratik olduğu işlemlerde bankalardan, ptt şubelerinden, internet üzerinde online hizmetlerden faydalanarak bakiye yüklemesi yapabilirsiniz. Ayrıca bakiye yüklemesi pek çok benzin istasyonlarında hatta marketlerde bile gerçekleştirilebilmektedir. Sürücülerin seyahatlerinde aradığı rahatlığı ve konforu sağlayan hgs trafikte bekleme derdine artık son veriyor. Aracınızın ruhsatı ve kimliğiniz olması halinde dilediğiniz yerden sizler de hgs alımı yapabilirsiniz. Ücretli otoyol ve köprülerde bariyersiz geçiş yapmanın en pratik sistemi ile özellikle uzun yol seyahatlerinizi keyfe dönüştürebilirsiniz. Yüksek meblağları bulmayan hgs kartlarına bütçenizi zorlamayacak fiyatlara sizler de sahip olabilirsiniz. Bazı bankalar müşterilerine özel bir hizmet ayrıcalığı olarak hgs’yi ücretsiz olarak da verebilmektedir.

Yorumlar

Bu blogdaki popüler yayınlar

HGS Hatalı Geçiş

Kural gereği HGS – Hızlı Geçiş Sistemi ve OGS – Otomatik Geçiş Sistemi plakaya tanımlansalar bile başka araca ait olan HGS veya OGS kartını kullanmak cezaya sebebiyet veya suç teşkil etmemektedir. Dikkat edilmesi gereken en önemli husus, her iki aracında sınıflarının da aynı olması gerekiyor. Yani ruhsata otobüs olarak geçmiş olan bir araç, otomobile ait olan HGS ve OGS’yi kullanması durumunda ceza yiyebilir. Bir diğer önemli konu ise, başka araca ait HGS / OGS kullanmak, sistem üzerinde yer alan plakanın okumaması durumu içerisinde, plakaya ait hesap bulunmadığından kaçak geçiş yapma işlemi görülür ve 15 gün içerisinde geçiş ücretinin ödenmemesi durumunda, girdiğiniz yerden en uzak bölge tutarının on katı fazlasıyla cezai işlem uygulanır. Kaçak Geçiş Cezasında İndirim Olur mu? Bu durum karşısında hemen üzülme ya da sinirlenmenize gerek yoktur. Bu gibi durumlar göz önünde bulundurularak hazırlanmış olan kanun üzerinde, kartında ki bakiye durumundan haberi olmayan veya bilmeyerek te ol

OGS NEDİR?

OGS Nasıl alabilirim, OGS Bakiyem var mı?, OGS Sorgulamasını nasıl yapabilirim?, OGS Bakiyesi veya yükleme gibi pek çok konuda yardım alınabileceği 0888 233 00 55 nolu servis hattını arayarak detaylı bilgi alabilmeniz mümkündür. OGS NEDİR? Açılımı Otomatik Geçiş Sistemi olan OGS, trafik gişe sistemlerinden birisidir. Genel olarak köprü ve otoyollar üzerinde kullanılmakta olan ücretli geçiş sistemlerini beklemeden geçebilme adına tasarlanmış ve geliştirilmiş ileri teknoloji sistemini kullanan bir yazılım biçimidir. Her bir aracın ön canıma yapıştırılan aparat cihazı sayesinde okunma işlemini tamamlanan ve ön yükleme yerlerinden, gişelerden beklemeden geçebilmek adına tasarlanmış yazılımdır. Bu geçişler otomatik okuyucular aracılığı ile tamamlanırken, geçiş sisteminde ücret tahsis edilmektedir. OGS AVANTAJLARI NELERDİR? OGS – Otomatik Geçiş Sistemini kullanan sürücülerin, cezalı geçiş süresine takılmadığı süre içerisinde, her gişe geçiş sisteminde %20 indirimli olarak yararlanarak seyi